2010 m. rugpjūčio 14 d., šeštadienis

Ar verta kūdikių gestų kalbos mokytis kursuose? Gal galima ir namuose?

Kam šis klausimas neduoda ramybės, atsakau :)

Norint savo vaikelį išmokyti kūdikių gestų kalbos, tą galima daryti labai savarankiškai.

Jei jūs motyvuoti, mokate skaityti bei naudotis internetu - informacijos ir video medžiagos ten yra tiek daug, kad net nereikia visko žiūrėti :)

Galima susirasti ir gestų pavyzdžius su paveikslėliais, su video vaizdu. O galingoji youtube pateiks labai daug gražių vaizdų.

Taip pat ir straipsnių apie kūdikių gestų kalbą yra labai daug.

Perskaitykite visą tinklaraštį ir jau bus daug paskaityta.

Kūdikių gestų kalba - tai ne mažylių ankstyvasis ugdymas. Tai tik dar viena bendravimo su mažyliais forma. Ji turi tam tikrus principus, bet jie visi yra išrašyti iš kairės į dešinę tiek lietuviškai, tiek vokiškai, tiek angliškai. kas ieško, tas randa :)

Manau, svarbu palaikyti ryšį su jau patyrusia mama ar kompetentingu šios srities žmogumi. Tai palengvins mokymąsi pradžioje. Savo tinklaraštyje visuomet laukiu klausimų. Esu suinteresuota su kūdikių gestų kalba supažindinti kuo daugiau mamyčių ir tėvelių.

Savaitinių pamokėlių esmė - buvimas kartu. Tai suteikia džiaugsmo ir vaikams, ir tėveliams.

Retesnių pamokėlių esmė - pasikonsultavimas dėl kūdikių gestų kalbos ir pabuvimas kartu. Nors ir retas, jis taip pat gali būti džiaugsmingas.

Jei turite pinigų, lankykite mokamus kursus.

Jei neturite pinigų, neprarandate nieko. Ir kūdikių gestų kalbos galite išmokti tiek jūs, tiek jūsų vaikas ar vaikai.

Jei turite pinigų, užsisakykite korteles internetu iš užsienio. Daug kainuoja, bet vartotojiškai visuomenei labai tinka.

Jei neturite pinigų, galite įpirkti pamokėlių padalomąją medžiagą, kuri tinka kūrybingiems, netingiems, linksmiems ir išradingiems :)

Kūdikių gestų kalbos pandemija pasklis visoje Lietuvoje jau nuo rudens. Saugokitės :)


Iki,
Ramunė

Komentarų nėra: