2010 m. kovo 6 d., šeštadienis

Kaip pasidaryti savo individualų gestų albumą ar korteles?

Jums reikės mano parengtos gestų atmintinės.
Ar kokio kitokio elementaraus popierinio gestų rodymo pavyzdžio.

Jei vaikelis mažiukas, Jūs galite:

iškirpti aktualius objektus iš kokių spalvotų žurnalų, priklijuoti juos ant popieriaus ir, paėmę iškirptą gesto pavyzdį iš atmintinės, užlaminuoti drauge taip, kad gautumėte dvipusę kortelę; jei neturite laminatoriaus, įsigykite paprastą fotoalbumėlį ir dėkite vaizdus su gestais kaip nuotraukas; galėsite vartyti ir popieriui nieko nenutiks;

ARBA

nufotografuoti aktualius objektus iš vaikelio artimiausios aplinkos,priklijuoti juos ant popieriaus ir, paėmę iškirptą gesto pavyzdį iš atmintinės, užlaminuoti drauge taip, kad gautumėte dvipusę kortelę; jei neturite laminatoriaus, įsigykite paprastą fotoalbumėlį ir dėkite vaizdus su gestais kaip nuotraukas; galėsite vartyti ir popieriui nieko nenutiks.

Labai bus asmeniška, kai vaikelio artimuosius žmones rodysite tam tikrais specialiai tiems žmonėms sukurtais gestais. Albumėliui ar kortelėms ypač tiks jų nuotraukos.

Tokios kortelės ar albumėlis padės nepamiršti, kokius gestus jau mokote, kokių dar ne.

Tokios kortelės ar albumėliai gali padėti mokyti kitos kalbos. O gal net raidžių. Mamyčių ar tėvelių sumanumui ribų juk nėra. Ypač tokių pakvaišusių kaip mes, gestų kalbos bičiuliai.

Jei vaikelis vyresnis ir Jūs norite daryti gestų albumėlį ar korteles, rinkite paveikslėlius, apibūdinančius gestus kartu su vaiku. Tai labai smagu. Arba galite kartu rinkti, ką ir kur nufotografuoti.

Prisiminkite, kad galite fotografuoti, kaip vaikelis rodo vieną ar kitą gestą. Jis užaugs ir labai daug kas pasimirš. Mano sūnui dar nėra 2,5. o aš, atrodo, labai daug jau pamiršau :( Norisi viską fiksuoti.

Bet labai džiaugiuosi, kaip mano mažylis mišriai sako-rodo Pepę ilgakojinę :) Video puikus. Tik asmeniniam naudojimui :) Gal parodysiu per užsiėmimą Eko Bangoje :) Atsiklaust reikia video savininko :) Video ar nuotraukas su gestais daryti smagu, jei ketinate turėti dar vaikų ir mokyti juos taip pat gestų. Beje, vaikai labai mielai stebi savo vaizdus: tiek filmuotus, tiek nufotografuotus.

Mūsų pačių indėlis bus smagi veikla su vaiku ir daug daug kartų pigiau nei jau paruošti paveikslėlių rinkiniai. Manau, kad svarbu neišleisti pinigų ten, kur tai nėra būtina ;)

Bet galima viską nusipirkti, štai keletą nuorodų:

http://www.cafepress.com/babies_and_sign.219666231

http://www.amazon.co.uk/First-Signs-Baby-Signing-BSL/dp/1904550045

http://www.amazon.co.uk/Lets-Sign-BSL-Flashcards-Language/dp/0954238451/ref=sr_1_9?ie=UTF8&s=books&qid=1267892158&sr=1-9

http://www.babysigningstore.co.uk/lets-sign-m-13.html?sort=3d&%3Bpage=1


Kūrybiško savaitgalio,
Ramunė

Komentarų nėra: